Wat is een loadbank 

Een loadbank is een elektrische weerstand die elektrische energie omzet in warmte. Deze warmte wordt meestal afgevoerd  via ventilatoren. Een loadbank is een betrouwbare stabiele bron gebruikt voor het onderhouden , in bedrijfstellen en testen van elektrische installaties 

Beschikbare loadbanks  ?

Onze huurvloot bestaat uit canopy loadbanks , 1266KW voorzien van een Ohmse belasting   tot en met gecombineerde ISO goedgekeurde containerised  3.3MVA of 6MVA loadbanks met spanningen gaande  tot en met 480V.  

De belasting kan makkelijk ingeregeld worden met de draagbare hand held controller in stappen van 1KW/KVA 

Met onze loadbanks is het mogelijk om generatoren te testen volgens de ISO8528 , performance klasse G1 ,G2 of G3 of volgens de lokale wetgeving eis van de klant , de rapportage is tevens beschikbaar via de loadbank software.  

Dankzij onze grote voorraad aan loadbanks kunnen wij je op elk moment snel en flexibel van de gewenste testopstelling  voorzien.  

Waarom wordt een loadbank gebruik  

Met onze loadbanks kan je een brede waaier aan testen en simulaties uitvoeren. Dat varieert van het uitvoeren van een stresstest voor een datacenter , testen en inregelen van generatoren ,  windturbines, zonne-installaties en offshore installaties.  

Alle mogelijke  hoog , midden  en laagspanning installaties ,   kunnen met onze loadbanks op een constante of variabele belasting getest worden. Ook het testen van batterij-ontlading enUPS-units behoren tot de mogelijkheden.  

Onze loadbanks leveren de gewenste testrapporten op die je nodig hebt voor certificering. Ook voorgeprogrammeerde tests behoren tot de mogelijkheden.  

Welke loadbank huren?

Wij hebben alle expertise in huis om je correct te adviseren bij het selecteren van de juiste loadbank. Zo voerden wij al talrijke prestatietesten uit in een brede waaier aan bedrijfssectoren en in tal van situaties.  

 

Naast de loadbank zelf verhuren wij ook alle vereiste ondersteunende apparatuur. Verder kunnen onze technici ter plaatse bijstand leveren bij het uitvoeren van de testen.  

Vraag online een prijsofferte
Is het dringend? Bel ons 24/24 op

+32 (0)474 240 240

BEL
24/24

Welke loadbanks kan je bij ons huren?